اسپانیا اگرچه برای رسیدن به برابری کامل هنوز راه طولانی در پیش دارد، اما به یکی از کشورهایی تبدیل شده است که بهترین کار را در زمینه سیاست های جنسیتی دنبال می کند.

https://www.thisistherealspain.com/wp-content/uploads/2020/03/MUJERES-DIRECTIVAS-ESP-01-1024x576.png

بر اساس گزارش منتشر شده با عنوان زنان شاغل۲۰۲۰ [۱] در میان شرکت هایی که ۵۰ تا ۵۰۰ کارمند در آنها به کار مشغول هستند، زنان اسپانیا ۳۴% مشاغل ارشد مدیریتی را به خود اختصاص داده اند. این آمارنسبت به میانگین جهانی  ۵% بیشتر را نشان می دهد.

اسپانیا اگرچه برای رسیدن به برابری کامل هنوز راه طولانی در پیش دارد، اما به یکی از کشورهای جهان تبدیل شده است که بهترین کار را در زمینه سیاست های جنسیتی دنبال می کند. یکی از آخرین گزارش های بین المللی که اخیراً توسط شرکت مشاوره گرانت تورن تون[۲] منتشر شده، اسپانیا را در رده های برتر رده بندی جهانی قرار می دهد.

طبق این سند، در سراسر جهان متوسط نرخ زنان دارای پست های عالی مدیریتی، در بین شرکت های دارای ۵۰ تا ۵۰۰ نفر کارمند اعم از فهرست شده و ثبت نشده، ۲۹٪ است. خاطر نشان می گردد این رقم در کل اتحادیه اروپا، تا ۳۰٪ و در مورد اسپانیا این درصد از ۳۰ به ۳۴ افزایش یافته است. بنابراین طبق این گزارش، یکی از بالاترین تکانه های ۱۶ سال گذشته بوده است.

 با توجه به پاسخ های بدست آمده از حدود ۵،۰۰۰ شرکتِ متوسط از ۳۲ کشور و تجزیه و تحلیل داده های مربوط به آن، فقط لهستان با ۳۸٪ زنان در مشاغل مدیریتی از اسپانیا پیشی می گیرد. اما اسپانیا از حیث برابری مؤثر بین زن و مرد نسبت به سه کشور آلمان، ایالات متحده یا فرانسه که ۲۸% هستند، از رده بسیار بالاتری برخوردار است.

از طرف دیگر، درصد شرکت های اسپانیایی که هیچگونه مدیر زن ندارند به ۹٪ کاهش یافته است، و این در حالی است که آمار میانگین جهانی ۱۳٪ را نشان می دهد. آمار و ارقامی که هنوز به دور از ایده آل نیستند، اما نشان دهنده تعهد کشور اسپانیا برای بهبود وضعیت جنسیتی نابرابر است.

داده های ایالت های خودمختار

مطالعه گرانت تورن تون همچنین پیشرفت رهبری زنان را در آن دسته از ایالت های خودمختار که حجم بیشتری از بافت تجاری را دارند، مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. منطقه مادرید از نظر استخدام زنان در پست های مدیریتی با ۷٪ بیشتر از سال گذشته، با ۳۸٪ صدرنشین است.

کاتالونیا با ۳۲٪ و افزایش چهار امتیازی نسبت به سال ۲۰۱۹ در مرحله دوم است. گالیسیا با ۳۱ % و اندلس با ۲۶٪ در مراحل بعد هستند. دو ایالت باسک (۲۴ %) و والنسیا (۲۳ %) نیز در رتبه آخر قرار می گیرند.

با توجه به نوع مناصب، بالاترین درصد زنان در پست های مدیریتی در بخش منابع انسانی (۳۶ %) و پس از آن اداره ی مالی (۳۶ %) مشاهده می شود. از طرف دیگر، اسپانیا اولین کشور در اروپا با بیشترین درصد زنان(۲۵ %) است که بالاترین مقام اجرایی را در شرکت های خود دارند.

در حقیقت، تعداد مدیران عالی اسپانیا با ۶ امتیاز بالاتر از درصد جهان و اروپا قرار دارد. از این حیث نیز ۱٪ بیشتر از داده های ثبت شده لهستان (۲۴ %) و بسیار بالاتر از میزان جمع آوری شده آلمان (۲۰ %) و فرانسه (۱۵ %) می باشد.

توانمندسازی و تعهد

داده هایی که توسط مجمع جهانی اقتصاد جمع آوری شده، اسپانیا را از نظر پیشرفته ترین کشورهای جهان در برابری جنسیتی در رتبه هشتم قرار می دهد. توانمندسازی سیاسی زنان و درصد زنان در پست های وزارتی از بخش هایی است که در آن اسپانیا بهترین امتیازات را کسب می کند.

از طرف دیگر، بر طبق گزارش نگرش جهانی ایپسوس[۳] نسبت به برابری جنسیتی، اسپانیا سومین کشور در جهان است که شهروندان بیشتری دارد که خود را فمینیست می دانند( %۴۴ ) : این سند که در سال گذشته منتشر شد به تجزیه و تحلیل اوضاع ۲۷ کشور می پردازد و تبیین می کند که اسپانیا یکی از متعهدترین جوامع در این زمینه به شمار می رود. جمعیت اسپانیا همچنین با توجه به موانع و نقش هایی که در بخش های خانواده، حرفه و آموزش به زنان تحمیل می شود، مهمترین کشور قلمداد می شود.

نمونه ی دیگر رتبه بندی برابری جنسیتی ۱۷۳ بانک مرکزی جهان است که چند روز پیش، توسط مزار و مجمع موسسات پولی[۴] انجام شده است. براساس این سند، بانک اسپانیا با کسب ۷۱.۶۷ امتیاز از ۱۰۰، در رده اول این فهرست قرار دارد، عمدتا به این دلیل که در پست های مدیریتی، زنانِ بیشتری نسبت به مردان مشغول به فعالیت هستند.

به طور خلاصه ، علائم بسیاری وجود دارد که باعث می شود اسپانیا از این حیث از بسیاری کشورها جلوتر باشد و راه رسیدن به برابری کامل را نشان می دهد. اسپانیا نمونه ای هست که به مدد قوانینِ حمایت از زنان و احساس عمومی جامعه که به طور فزاینده ای به عنوان فمینیست در نظر گرفته می شود، در سراسر جهان دنبال می شود.

منابع مقاله :

FUENTES:

Women in Business ۲۰۲۰, Grant Thorton

Global Gender Gap Report ۲۰۲۰, Foro Económico Mundial

Actitudes globales hacia la igualdad de género, Ipsos

Ranking sobre igualdad de género, Mazars y el Foro de Instituciones Monetarias

  https://www.thisistherealspain.com/democracia-plena/espana-entre-los-paises-con-mayor-porcentaje-de-mujeres-directivas-en-empresas/                                   :ماخذ مقاله

 

[۱] https://www.grantthornton.es/globalassets/۱.-member-firms/spain/insights/wib۲۰۲۰/informe-women-in-business-۲۰۲۰-accion.pdf

[۲] Grant Thornton

[۳] Ipsos

[۴] Mazars y el Foro de Instituciones Monetarias

کد خبر 1018

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =